Dag 2

Torsdag 27. oktober
Bokhandelen
Cappelens Forslag,
Bernt Ankersgate 4B

Byen og kunstneren
Kl. 19.00
Gratis

Poetisering over arkiverte filmer om kunstnere som bygger by, til lune snitter og helende brygg.

Kuratert av
Aina Villanger &
Victoria Kielland

 

Poetene Victoria Kielland og Aina Villanger har kikket på byen de bor i, trasket i Oslos utkantgater, studert alle kranene, telt alle borrelydene – og tenkt på kunstneren, og snakket om kunstneren i byen, kunstneren i skapelsesprosessen, kunstneren i byen som bygges og bygges – og deretter gravd i arkivet. Hva slags rolle hadde kunstneren i en fremadstormende by i etterkrigstida? Hvem er kunstneren i en by som vokser raskere enn modeller utformes og malingstrøk tørker – en by som stadig lider av voksesmerter?

Byens bevegelser speiler kunstnerens bevegelser gjennom skapelse, og destruksjon. ByFlimmer inviterer til en kveld i transformasjonens tegn og viser filmer om etterkrigstidens skaperglede gjennom oppreisningen av Oslo og regjeringskvartalet – et område som nå er i ferd med å rives ned.

Vi ser film og lytter til poeter som har skrevet om disse, i håp om å bearbeide maktens beslutninger om byen vår.

Vel møtt!

 Den turinske hest

Om kuratorene:

Aina Villanger, (f. 1979) er poet, skribent og lilithist. Debuterte i 2012 med dikteposet langsang på Oktober forlag. Jobber 23% i Kirkens Bymisjon, underviser 8 % ved Nordland Kunst- og Filmskole, og bruker resten av tida på å sjonglere i frilanseriet.
 

Victoria Kielland, (f. 1985) opprinnelig fra Fredrikstad, bor i Oslo. Hun debuterte med kortprosasamlingen I lyngen i 2013, og kom med romanen Dammyr tidligere i år. Victoria jobber til daglig på Nasjonalbiblioteket.