Dag 3

Fredag 28. oktober
Louise Dany,
Neuberggata 5A

Abstrakte liv – Abbas Kiarostamis Koker Trilogi

Where is the Friend's Home? 
(Khan-ye Dust Kojast)
1987
83 minutter
Farsi med engelske undertekster

Life and Nothing More...
(... Zendegi va Digar Hich)
1992
91 minutter
Farsi med engelske undertekster

Through the Olive Trees (Zir-e Derakhtan-e Zeytun)
1994
103 minutter
Farsi med engelske undertekster

Kl. 17.30–24.00
Gratis.
Begrenset antall plasser, førstemann til mølla.

Kuratert av
Kaveh Tehrani &
Sara R. Yazdani

 

در زیارتگاه
به هزار چیز اندیشیدم
بیرون که آمدم
برف نشسته بود

Inne i helligdommen
tenkte jeg på tusen ting

da jeg kom ut
hadde det snødd(1)

Abbas Kiarostami er en av de mest sentrale filmskaperne i iransk filmhistorie. Hans poetiske filmer omformer tilsynelatende enkle, hverdagslige hendelser og objekt til cinematiske parabler.

Tidligere i 2016 gikk Kiarostami bort.

I det som ofte kalles Koker-trilogien finner vi den utrettelige, kreative selvoppdagelsen og selvkritikken som er ett av de meste særegne trekkene ved Kiarostamis filmer.  Realisme og poesi, illusjon og fiksjon er det vi møter på sikksakk-stiene i Koker.

Etter visningen blir det servert ghormeh sabzi, en tradisjonell, persisk rett.

 

(1)Abbas Kiarostami, I Følge med Vinden, Gjendiktet av Nina Zandjani og Arne Ruste. Originalens tittel: Hamrah ba bad (1999) (Oslo: Tiden Norsk Forlag, 2006). 

 

 

 

  

 Den turinske hest

Om kuratorene:

Sara R. Yazdani er PhD-stipendiat i Medieestetikk ved Universitetet i Oslo. Hun skriver sin doktorgradsavhandling om kunst, media og materialitet med fokus på den tyske kunstneren Wolfgang Tillmans. Yazdani er også kritiker og skriver for ArtForum, Kunstkritikk og Objektiv.

 

Kaveh Tehrani er en norsk-iransk filmskaper. Han har skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010) og Victor (2014). Begge filmene har vunnet priser ved flere internasjonale filmfestivaler og er også vist på NRK. 1994 ble også solgt til BBC Persia. For 1994 vant Tehrani en Amanda for Beste Kortfilm. Han skriver nå manus til to spillefilmprosjekter som han utvikler sammen med produsent Ruben Thorkildsen (Ape & Bjørn).
 


Om arenaen:

Louise Dany er et kunstnerstyrt initiativ startet av Ina Hagen og Daisuke Kosugi i August, 2016. Det skifter mellom å være vertskap for andre initiativer, et semi-privat visningsrom og en salong for samtaler rundt pågående prosjekter. Til daglig brukes det som privat atelier og bolig.

Louise Dany, Neuberggata 5A, 0367 Oslo.
www.louisedany.no