Dag 4

Lørdag 29. oktober
Kunstnernes Hus, Akademirommet
Wergelandsveien 17

Kvinne-evolusjon?

Évolution
Lucile Hadzihalilovic
2015
82 minutter
Fransk med norsk tekst

Kl. 19.00 og Kl. 21.00
100 kroner i døra/Vipps

 

ByFlimmer har æren av å ha snik-premiere på den enigmatiske festivalhitten ÉVOLUTION, kuratert av Oslo Internasjonale Filmfestivals stifter Tommy Lørdahl.

Om filmen
Med Lucile Hadzihalilovics andre spillefilm inviteres vi i en grenseløst vakker film. Til en merkverdig og fantastisk verden av barndommens drømmer, fantasier og frykt. Science fiction, dels sjokkerende og surrealistisk.

10 år gamle Nicolas bor sammen med moren sin på en avsidesliggende øy, i en landsby kun befolket av kvinner og unge gutter. På sykehuset, beliggende på klippen over havet, gjennomgår guttene merkelige medisinske behandlinger, men Nicolas er den eneste som undrer seg. Det han oppdager er starten på et mareritt han hjelpeløs blir trukket inn i

Évolution hadde verdenspremiere under Toronto International Film Festival i 2015, og har siden blitt vist på mange av de mest prestisjefulle filmfestivalene i Europa, i tillegg til Japan og Australia. Den ble nominert til beste film ved bl.a. filmfestivalene i London, San Sebastián og Stockholm. De to sistnevnte tildelte den pris for beste cinematografi.

Filmen har jevnt over blitt svært godt mottatt av kritikerne, som har sammenlignet den med verker av David Cronenberg og Victor Erice, og spesielt har trukket fram hvordan den viderefører tematikken Hadzihalilovic utforsket i Innocence (2004), som i likhet med Evolution er en dyster oppvekstskildring. Flere har lovprist Manu Dacosses fotografi, som også ble belønnet med priser ved filmfestivalene i Stockholm og San Sebastián.

Om regissøren
Lucile Hadzihalilovic (f. 1961) er en fransk regissør og klipper. Hun står bak filmer som La Bouche de Jean-Pierre, som ble vist i Un certain regard-programmet i Cannes i 1996, og Innocence, som har opparbeidet seg status som en kultklassiker siden den ble lansert I 2004. Hadzihalilovic har også hatt et tett samarbeid med filmskaperen Gaspar Noé, og medvirket i produksjonen av hans filmer I Stand Alone (1998) og Enter the Void (2009).

Velkommen til en magisk filmaften på
Kunstnernes Hus!

 Den turinske hest
 

Om kuratoren:

Tommy Lørdahl er programansvarlig for Oslo Internasjonale Filmfestival. Har skrevet artikler om film og filmrelaterte intervjuer for magasiner, aviser, radio og TV.