Om ByFlimmer

ByFlimmer 2016
5 dager, 5 arenaer, 5 filmopplevelser

Oslo, 26.–30. oktober
Oslo Domkirke, Cappelens Forslag, Louise Dany,
Kunstnernes Hus, Fotogalleriet

ByFlimmer er en årlig dugnad for filmkunsten. Ved å innta ulike byrom og vise filmer som utfordrer eller går i dalog med stedets gitte bruksområde, ønsker vi å skape nye cinematiske sammenhenger.


ByFlimmer springer ut av filmtidsskriftet WUXIA, og er en 5 dagers stedsspesifikk filmkunstfestival som ble arrangert for første gang i februar 2014.

Vi ønsker å stimulere byens visningskultur ved å løfte frem filmiske perler i uortodokse filmrom, og retter fokus på film som kollektivt samlingspunkt i en tid truet av kjøpesenterlike kinoer og solovisninger på nett. ByFlimmers hovedfokus er å bidra til et større filmisk mangfold. Der kunstverden for lengst har dannet en sunn undergrunn av kunstnerdrevne gallerier, står filmoffentligheten tilbake. Vi motiveres av visningslyst, og ved å gå i dialog med allerede eksisterende arenaer søker vi å skape de kinorommene vi mener byen vår fortjener.

Nytt av året:
Symposium om filmens visnings muligheter
Lørdag 29. oktober klokken 16.00 på Kunstnernes Hus

Siden ByFlimmers oppstart i 2014, hvor vi ropte varsku på vegne av filmkunstens dårlige visningskår i en gryende metropol, er det med glede vi nå ser fremveksten av nye initiativer. Kunstnernes Hus kino, Vega scene, Oslo 16 og FRANK stiger opp i horisonten som lovende muligheter for større filmisk diversitet.

Vi inviterer overnevnte aktører, Kalle Bohman (produsent og nestor Akademin Valand) og Lars Ole Kristiansen (filmviter, redaktør Montage) til et syneliggjørende symposim ledet av Mariken Halle og Itonje Søimer Guttormsen. Støtteinstanser, filmskapere, skribenter og alle med et interesse for filmområdet inviteres til å ta del i samtalen.

ByFlimmer 2016 er:
Itonje Søimer Guttormsen, Liv Kristin Holmberg, KULT v/ Knut Erik Tveit, Iselin Lindstad Hauge, Christina Leithe Hansen, Aina Villanger, Viktoria Kielland, Tommy Lørdahl, Mariken Halle, Sara Rundgren Yasdani, Kaveh Tehrani, Helene Aalborg & Mona Sjøli.

ByFlimmer støttes av:
Kulturetaten Oslo Kommune, NFI & Fritt Ord
 


Velkommen til årets flimmer!

Oslo, 28.9.16
Itonje Søimer Guttormsen
Stifter og kunstnerisk leder

 

 
 Den turinske hest
 Den turinkse hest
 Krypten